werkwijze coaching

werkwijze

Er is een verschil tussen ons bewuste denken en ons onbewuste brein. Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman noemt dit Systeem 1 en Systeem 2. Systeem 1 is ons onbewuste brein: dat werkt snel, associatief, moeiteloos en volgens vaste gewoontes. Systeem 2 is het bewuste denken: dit werkt langzaam, kost moeite en vraagt veel concentratie.

Met ons bewuste denken kunnen we ons voornemen om dingen anders te gaan doen. We kunnen affirmaties (zoals: ‘alles wat ik doe, lukt me’) gebruiken, plannen maken en vol goede moed aan de slag gaan. Toch merken we vaak dat we in de oude manier vervallen. ijsbergDat komt omdat de oude manier is opgeslagen in je onbewuste.

 

het onbewuste

Het onbewuste is het deel van de hersenen dat de meeste invloed, er wordt gesproken over ongeveer 95%, op ons gedrag en ons functioneren heeft. Ons bewuste brein heeft maar een klein beetje invloed op wat we doen en hoe het met ons gaat. Je kunt dit vergelijken met het beeld van een ijsberg: het zichtbare deel is het topje van de ijsberg, dat net als de mate van invloed van het bewuste denken maar heel klein is. Het onbewuste, het deel van de ijsberg onder water, is vele malen groter en krachtiger.

Het onbewuste herhaalt automatisch wat het kent. Om op een makkelijke manier ons functioneren te beïnvloeden, dienen we ons onbewuste duidelijk te maken wat we willen. Dat kán en het werkt prettig en snel. Het is niet nodig om te weten waardoor jouw klacht of probleem is ontstaan of vanaf wanneer je er last van hebt. Het is een mythe dat het lang duurt om iets waar je al heel lang (vanaf kinds af aan) last van hebt te veranderen. Het hoeft niet lang te duren om je beter, gezonder, vrijer, zelfverzekerder te voelen. Als je maar weet hoe.

Ik werk met jou samen om je onbewuste de juiste instructies te geven zodat blokkades verdwijnen en nieuwe perspectieven vanzelf te voorschijn komen.

 

methodes

Methodes die ik o.a. inzet zijn: Live The Connection, NLP, systemisch werk, visualisaties en coaching.