De dagelijkse kost

Oftewel: hoe je simpel en verantwoord kunt zorgen voor de dagelijkse warme maaltijd. Aangezien ik geen gluten en lactose kan eten, is pizza laten bezorgen geen optie. Wij moeten vaak wel aan de slag in de keuken. Inmiddels heb ik daar een manier voor gevonden.

 

Bekwaam je in een paar gerechten. Dat worden jouw ‘klassiekers’.

Deze komen van pas als je even geen inspiratie hebt. Omdat je deze vaker maakt, word je er beter in en kun je dit ook voorschotelen als je eters krijgt. Ook kun je zorgen dat je de ingredienten vaak in huis hebt.

Onze klassiekers zijn:

  1. (glutenvrije) pasta met sugo
  2. kikkererwtenpreisoep
  3. pompoensoep met kerrie en prei
  4. rijst met curry

Deze gluten- en lactosevrije recepten vind je hier.

Maak de boodschappen zo makkelijk mogelijk.

Wij hebben een abonnement op de Beebox- elke donderdag wordt er een krat met groente, fruit, eieren en vlees of vis thuis bezorgd. Er zijn meer van dat soort services. Bij de Beebox zijn er wel verschillende soorten pakketten, maar je hebt geen keuze wat er die week in de krat zit. Dat bespaart mij kiezen. Ze hebben een website met recepten, dus die kook ik vaak.

De site van de Beebox.

Helemaal geen zin of energie?

Er zijn van die avonden dat ik alleen nog maar op de bank wil liggen. Dan grijpen we terug op een zo eenvoudig mogelijke maaltijd, bijvoorbeeld ovenfrites met een eenvoudige salade:

  1. groene sla eventueel opgesierd met tomaatjes, avocado, komkommer, pijnboompitten, artisjok uit een potje,
  2. of geraspte winterpeen eventueel met walnoten (en mayonaise en knoflook door de vinaigrette),
  3. of in smalle reepjes gesneden rauwe witlof met appel, sinaasappel en/of hazelnoten.

Of we laten wat bezorgen door de plaatselijke toko.